Wat is VPN?

VPN

Velen hebben ervan gehoord, maar weten nooit echt precies het juiste antwoord op de vraag wat is VPN? VPN staat voor “Virtual Private Network” en beschrijft de mogelijkheid om een ​​beschermde netwerkverbinding tot stand te brengen bij gebruik van openbare netwerken. VPN’s versleutelen uw internetverkeer en verhullen uw online identiteit. Dit maakt het voor derden moeilijker om uw activiteiten online te volgen en gegevens te stelen. De versleuteling vindt in realtime plaats.

Hoe werkt een VPN?

Een VPN verbergt uw IP-adres door het netwerk het om te laten leiden via een speciaal geconfigureerde externe server die wordt beheerd door een VPN-host. Dit betekent dat als u online surft met een VPN, de VPN-server de bron van uw gegevens wordt. Dit betekent dat uw internetprovider (ISP) en andere derde partijen niet kunnen zien welke websites u bezoekt of welke gegevens u online verstuurt en ontvangt. Een VPN werkt als een filter dat al uw gegevens in “onzin” verandert. Zelfs als iemand uw gegevens in handen zou krijgen, zou het nutteloos zijn.

Waarom gebruiken steeds meer mensen een VPN?

Het is bewezen dat sociale uitsluiting om de gevolgen van een pandemie te bestrijden ernstige gevolgen heeft voor de werkpraktijken. Hoewel hier verschillende oplossingen voor zijn, is een VPN een belangrijk wapen voor kantoorpersoneel. Werken op afstand is in veel opzichten een beveiligingsrisico, niet in de laatste plaats omdat het cybercriminelen nieuwe mogelijkheden voor aanvallen biedt. Hackers kunnen bijvoorbeeld niet-versleutelde verbindingen onderscheppen. Wachtwoorden kunnen worden gestolen en gebruikt, gevoelige gegevens kunnen worden gestolen. Met een verbinding met het netwerk van uw werkgever beveiligd door een VPN, kunt u met een gerust hart werken. Versleutelde verbindingen kunnen niet worden gestolen. Uw wachtwoord blijft veilig. Idealiter wordt deze VPN geleverd door uw werkgever. Als er geen VPN-voorziening is getroffen, neem dan contact op met uw IT-collega’s. Hoewel het mogelijk is dat u wordt geweigerd, zou het kortzichtig zijn. Freelancer of virtuele assistent? Misschien is er een samenwerkingsportaal dat u gebruikt. Uw vitale bestanden worden mogelijk in de cloud opgeslagen. Of misschien maakt u zich zorgen over de veiligheid van VOIP-oproepen. U kunt hier nog steeds een VPN gebruiken. Abonneer u simpelweg op een top VPN-service.

VPN’s voor thuis zijn goedkoper dan woon-werkverkeer

Stop met woon-werkverkeer – werk vanuit huis via een VPN. Ongelooflijk, thuis blijven en een VPN gebruiken om verbinding te maken met uw bedrijfsnetwerk is goedkoper dan woon-werkverkeer. Het maakt niet uit of het een noodgeval is of een andere reden om langdurig thuis te werken. Zelfs als u kijkt naar de elektriciteitskosten en het VPN-abonnement, is het nog steeds goedkoper. Als uw IT-afdeling een VPN heeft geconfigureerd vanaf uw computer rechtstreeks naar uw werkplek, is dat nog beter.

Gratis VPN een goed idee?

Naarmate de VPN-markt groeit om aan deze vraag te voldoen, zijn er nu duizenden gratis VPN’s die beloven u veilig online te houden, zonder extra kosten. Klinkt goed toch? Niet zo. VPN’s zijn dure en gecompliceerde software die veel investeringen vereist om te onderhouden. Ze moeten ook gelijke tred kunnen houden met de steeds veranderende wereld van internetprivacy. Dus hoe zou een volledig gratis VPN u dat soort service kunnen bieden? Gratis VPN-providers moeten de kosten dekken en winst maken, dus genereren ze inkomsten van hun klanten met behulp van verborgen tools en trucs. Deze tactieken zijn niet alleen gevaarlijk en oneerlijk, maar verraden ook volledig de principes van VPN’s.

Zoals je gaat zien, kan het gebruik van een gratis VPN je online minder veilig maken, je meer kosten dan je denkt en je hele internetervaring verpesten. De verbinding is trager, uw gegevens worden meestal door de aanbieder doorverkocht aan derden. Geen aanrader dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *