Waar moet je op letten als je een Lenovo refurbished laptop koopt? 

Bij het zoeken naar een goedkope laptop is de term 'Lenovo refurbished laptop' voor velen een struikelblok. Je kunt veel geld besparen op gloednieuwe apparatuur, of je kunt eindigen met een ondermaats tweedehands systeem. Wanneer je een Lenovo refurbished laptop wil kopen, kan het kan een mijnenveld zijn, maar als je je bewust bent van de mogelijke gevaren en op welke terminologie je moet letten bij internetverkopers, zou je een goede deal moeten kunnen sluiten. Hier zijn enkele belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een Lenovo refurbished laptop.

De korting op een Lenovo refurbished laptop

Alleen omdat een betrouwbare site een uitstekende gerenoveerde laptop te koop heeft, wil nog niet zeggen dat je een goede prijs krijgt. Als je korting krijgt op een refurbished of gebruikte laptop, doe dan wat onderzoek om erachter te komen hoeveel de laptop oorspronkelijk kostte. Een goede deal levert meestal een besparing van 40 tot 65 procent op de oorspronkelijke prijs van de laptop. Oudere modellen hebben vaak een hoger percentage refurbished modellen, terwijl nieuwere refurbished modellen een lager kortingspercentage hebben.

Onderzoek 

Met gebruikte elektronica kan je veel geld besparen, maar neem geen overhaaste beslissing zonder vooraf wat onderzoek te doen. Vergelijk de aangeboden prijs met die van een gloednieuwe laptop met identieke functies voordat je de verkoop afrondt. Als je een gebruikte laptop koopt die meer dan een jaar oud is voor een prijs die vergelijkbaar is met het nieuwe model, is de deal het niet waard omdat je de garantiedekking verliest. Controleer ook de prijzen voor hetzelfde model op alle platforms van verschillende verkopers. 

Controleer het beeldscherm en toetsenbord 

Onderzoek het scherm grondig. Controleer het scherm op dode pixels, knipperen of vlekken. Open Chrome of Safari op de notebook en open YouTube om een ​​video te bekijken. Zo kun je zien of het scherm prettig is om naar te kijken, wat belangrijk is omdat je waarschijnlijk meerdere uren achter elkaar naar je laptopscherm zit te staren. Koop de laptop niet als het scherm een ​​gebrek heeft. Zorg er tegelijkertijd voor dat het toetsenbord en de mousepad goed werken. Controleer op gebroken of ontbrekende toetsen, typ even op het toetsenbord om er een gevoel voor te krijgen, en controleer de slag en respons van de toetsen. Als je deze stappen doorloopt kun je met een gerust gevoel een Lenovo refurbished laptop kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *